22. 5. 2024   |   svátek má Emil
 

Lehký bramborový salát s medvědím česnekem

Název Množství a jednotka
brambory "rohlíčky" nebo varný typ "A" 1 kg
cibule červená 1 ks
nakládané okurky 5-6 ks
kapary 2 lžíce
bílý vinný ocet 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do větší mísy. Přidáme jemně nakrájenou červenou cibuli, jemně nakrájené okurky, kapary, salát osolíme, opepříme a zalijeme zálivkou připravenou z 2 lžic vinného octa, 1 vrchovaté lžičky dijonské hořčice a 2 lžic olivového oleje. Salát promícháme a nakonec do něj přidáme nasekaný medvědí česnek podle chuti.


 


RECEPTY

Bramboračka

Postup: Mrkev, bulvový celer, kořenová petržel, hlávková kapusta,to vše nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Králík pečený s rajčaty a houbami

Postup: Králíka naporcujeme osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Do pekáče dáme máslo,... zobrazit recept

RECEPTY

Bruschetta al pomodoro

Postup: Rajčata nakrájíme na malinké kostičky, dáme do misky, osolíme, opepříme a... zobrazit recept

RECEPTY

Švábka (žebrácká polévka)

Postup: Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený lilek s hlívou ústřičnou

Postup: Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...